Araştırma: Bireysel kredide borçlanmalar arttı, ödemeyenler azaldı Araştırma: Bireysel kredide borçlanmalar arttı, ödemeyenler azaldı

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Rosa Kadın Derneği’ne sabah saatlerinde polislerce baskın düzenlendi. Dernekte polis araması sürerken, kentte birçok adrese de baskınlar yapıldığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın geçtiği bilgiye göre Barış Annesi Nezahat Teke ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda şimdiye kadar aralarında TJA Aktivisti Zelal Bilgin, Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Necla Tamriş, DBP MYK üyesi Zeynep Üren, DBP İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un basın danışmanı Gurbet Özel, JİNNEWS muhabiri Beritan Canözer, Barış Annesi Nezahat Tekke, Diyarbakır Kadın Akademisi üyesi Figen Aras, HDP Kayapınar eski Eşbaşkanı Besile Narin, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi eski Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ ile Sevim Biçici, Nurşen Akbal, Besile Narin, Satiye Ok, Ruken Bekalp ve Şehriban Zoğurli’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

ROSA KADIN DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Derneğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Bu sabah 6.30 dernek binamız basılmış ve aramalar halen devam etmektedir. Bizler mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Burdayık, buradayız ve burda olacağız. Hukuksuz bir şekilde kapı kırılarak,alarm sistemi koparılarak ve hiç bir yönetici olmadan arama yapılmaya başlandı.Sistematik olarak bize uygulanan yargı tacizini kabul etmiyoruz.Kadınlara dönük iktidarın yürüttüğü nefret,sindirme politikalarına karşı vardık, varız, varolacağız!

22 mayıs 2020 derneğimiz basılmış birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştı ve akabinde tutuklanmıştı. Yapılan duruşmalarda arkadaşlarımız buradayız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz dediler ve hepsi tutuksuz yargılandı. Bugün 11 ay sonra derneğimiz tekrar basıldı.”