Beyrut’ta Lancaster Eden Bay Hotel’de düzenlenen “Miss Europe 2021” güzellik yarışmasına, 37 farklı ülkeden gelen yarışmacılar, finalde podyuma çıktı.

Dünyaca ünlü TV kanalı CNBC tarafından canlı yayınlanan yarışmada, Fransa güzeli Louan Vecchia kraliçe unvanı alarak birincilik tacını giydi.

Romanya güzeli Anna Maria Babau ikinci güzel seçilirken, Türkiye’yi temsil eden Duygu Çakmak ise “Miss Europe 2021” üçüncü güzeli seçilerek taç giydiler.

Fashion TV Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Enis Onat ve ünlü koreograf Ferhan Aral'ın geçen yıl İstanbul’da düzenlediği “Miss and Mr. Fashion TV” yarışmasında derece alan Duygu Çakmak, Lübnan'da düzenlenen “Miss Europe 2021” güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Dayısından açıklama

Dersimli Türkiye güzeli Duygu Çakmak’ın dayısı Salman Çimen Kişisel Sosyal Medya Facebook Sayfası’ndan yeğeni Duygu Çakmak’ın Lübnan’da elde ettiği Miss Europa 2021 Güzellik Yarışmasında, 3’üçüncülüğünü şu mesajla paylaştı:

“Miss Europe 2021”

Kürt Sanatçı Aynur Doğan açıkladı.. Keça Kurdan'ı söylemem yasaklandı Kürt Sanatçı Aynur Doğan açıkladı.. Keça Kurdan'ı söylemem yasaklandı

“Sevgili Dersimliler, saygın arkadaşlarım.

Hepinize teşekkürler ederim, bu mutlulluğu paylaşmış oluyorum. O sizin de bir çocuğunuz. Ben her Dersimlinin birazcık olsa başarısından mutlu olurum.

Biz Dersim toplumu olarak bir cehnemden çıkıp geldik, hemde bir kaç kere, bu dehşet acılardan, arta kalan cesur ve zavallı bir halk.

Devletin bize yaptığı bir yana, Bizim de birbirimize yaptığımız ve yaşatıgımız da bir cehnemdir, Dersim…

Çocuklarımız bizim gibi olmasın, bizim gibi düşünmesin ve bizim gibi hayata bakmasını istemeyelim. Acı bizim kaderimiz değildir. Bakınız hepimiz yaralı, sakat, hasta ve yara-bere içindeyiz.

Çocuklarımızı. Onları sevelim, belkide bize bir yol açarlar, ya da bir çığır. Bu kara tarihimizi değişebilir. Bu toplumun geleceği ve kurtuluşu için. Sevgilerimle.”

Salman Çimen, paylaştığı Duygu Çakmak’ın fotoğrafının altına da, “Lübnan'da düzenlenen Miss Europa 2021 güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil eden yeğenim model Duygu Çakmak 3. oldu ve tâcı takmaya hak kazandı... Tebrikler;..sevgili Duygu” diye yazdı.