Konya’nın Meram ilçesinde 4’ü kadın 7 kişilik Karslı Dedeoğulları ailesini ırkçı saldırı ile katleden fail Mehmet Altun'un, 155 ile yaptığı ve Konya Valiliği'nin "böyle bir görüşme yok" dediği kayıtlar dava dosyasından çıktı.

Altun, katliamın gerçekleştiği 30 Temmuz 2021’de 5 saniye, 2 Ağustos 2021’de 43 saniye ve yine 2 Ağustos 2021’de 35 dakika olmak üzere 3 defa 155 ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği evrak, kovuşturma dosyasında çıktı.

Avukatların görüşme kayıtlarını Konya Valiliği’nden istemesi üzerine gelen cevap yazısında aynı yere bağlı olan 154 ve 112 kayıtlarında 155’e dair böyle bir görüşmenin gerçekleşmediği belirtilerek, yapılan aramalar inkar edildi.

Valiliğin aramayı inkar etmesinin ardından görüşmenin bir kısmının dosyada unutulduğu, ancak tamamının değil kesintili bir şekilde dosyada yer aldığı görüldü.

Avukatların görüşmenin tamamını talep etmesine rağmen savcılık tarafından hiçbir inceleme ve araştırmanın yapılmadığı ortaya çıktı.

‘5 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRECEĞİM’

Dava dosyasında ortaya çıkan belge 5’inci klasör 2’inci kısım olarak adlandırıldı. Dosyada bir kısmı unutulan bu görüşmede ise Altun, 2 Ağustos 2021 15.03.54 saniyelerinde Asayiş Şube ile “Kalfalar Hasanköy, Cinayetler hakkında görüşmek istiyorum, Saraçoğlu, İvedi Bana bağlayın” şeklinde dosyadaki evrakta yer aldı.

Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı

Altun, polisi telefon ile aramasında şunları söyledi: “Polislerin önünde bizi tehdit ettiler ve ben 5 kişiyi daha vuracağım, öyle teslim olacağım... Bunlar tam bir terörist. Emniyetten yardım alamadık... Cinayeti işleyen şahıs benim...”

(Mezopotamya Ajansı)