Tuncer Bakırhan Sarıcan'da: 'Seyit Rızaları, Şeyh Saidleri yok sayan anlayışı sandığa gömeceğiz' Tuncer Bakırhan Sarıcan'da: 'Seyit Rızaları, Şeyh Saidleri yok sayan anlayışı sandığa gömeceğiz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya istifa çağrısı yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mehmet Ağar'ı işaret ederek, "İçişleri Bakanı kendisine gönül koymuş. Ülkeyi getirdikleri yere bakın. Milletle alay ediyor bunlar" tepkisi gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarına değinen Davutoğlu, "Öncelikle başta İçişleri Bakanı olmak üzere, sorumluların istifa etmesi gerekir! Ülkenin kanalizasyon borularını tıkamış olan bu foseptiğin logar kapağı kaldırılmalıdır" dedi.

'İÇİŞLERİ BAKANININ HEDEF SAPTIRMALARINA HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLDUK'

"İçişleri Bakanlığı makamında oturan birinin, kendi ifadesiyle bir ‘suç örgütü liderinin’ iddialarına yönelik sözde savunmalarına, cevap adı altındaki hedef saptırmalarına, sapla samanı birbirine katıp gerçekleştirdiği iftiralarına hep birlikte şahit olduk" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Kokain baronlarının kim olduğu merak edileceği yerde dedikodu, iftira ve hedef saptırmanın adı siyaset olmuştur. Muhatap kendileri iken, muhalefetten çete liderine abi, abla, hoca tayin etmek ne tür bir aklın, hangi seviyede bir sıkışmışlığın ürünüdür? Bakın buradan uyarıyoruz; Bu uyuşturucu trafiği konusu eğer ciddi biçimde soruşturulmaz ve sorumlular Türkiye’de yargılanmazsa, tıpkı Rıza Zerrab olayında olduğu gibi ülkemizi uluslararası arenada ciddi sıkıntılara sokacak; aleyhte gelişmelerin ileride dağ gibi önümüze yığılmasına sebebiyet verilecektir.

'Biz zaten uyuşturucuyla mücadele ediyoruz' diyerek 5 ton gibi devasa oranda uyuşturucunun Türkiye ayağı örtülmeye çalışılmamalıdır. Bu trafiğin içinde kimler varsa Türkiye Cumhuriyeti savcılarınca, Türk devletinin mahkemelerinde yargılanmalı ve ülkemizin adı da temize çıkarılmalıdır."

BAKAN SOYLU'YA TEPKİ: MİLLETLE ALAY EDİYOR BUNLAR

Bakan Soylu'nun eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın sözlerine ilişkin değerlendirmesini hatırlatan Davutoğlu, "90’larda nasıl bir rol ifa ettiği belli olan, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’ya 'O tuğlayı çekersek bütün bir duvar çöker' diyen bir şahsiyetin, eski bir İçişleri Bakanı’nın, yüksek döviz geliri getiren bir yere çökmesini sorgulamak için bir çete reisinin konuşması mı gerekiyordu?" diye sordu.

Davutoğlu, "İçişleri Bakanı kendisine gönül koymuş. Kendisinden dil sürçmesini geri almasını bekliyormuş. Ülkeyi getirdikleri yere bakın! Milletle alay ediyor bunlar... Sen daha önce bu Marina için şeffaf bir ihale açılmış mı, kanun, yönetmelik işlemiş mi diye hesap sormuş muydun?" sözleriyle Bakan Soylu'ya tepki gösterdi.

İSTİFA ÇAĞRISI

"Öncelikle başta İçişleri Bakanı olmak üzere, sorumluların istifa etmesi gerekir" diyen Davutoğlu, "Ülkenin kanalizasyon borularını tıkamış olan bu foseptiğin logar kapağı kaldırılmalıdır. Eğer bu hükümet bunu beceremeyecekse, toptan istifa etmeli, şeffaflık temelinde temiz siyaseti kimin inşa edeceğine önüne konacak sandık aracılığıyla halk karar vermelidir" çağrısında bulundu.

'KORKU BULUTLARI DAĞLARI SARMIŞ'

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Önce ülkenin İçişleri Bakanı çıkıp bizi bir mafya liderinin hocası ilan etti; devletin en tepesindeki zat da 'içimizdeki Mescid-Aksa’ları yıkmaya çalışanlar' diyerek nereye vardığından şuursuz cümleler eşliğinde bizleri itham altında bıraktığını zannetti. Bizler 'Bunlar Filistin meselesini ne zaman araçsallaştıracaklar, iç siyasetin aracı ne zaman kılacaklar acaba?' diye beklerken, bizleri yine şaşırtmadılar. Belli ki korku bulutları dağları sarmış. Belli ki, karanlık ilişkiler ağı orta yere serilirken, bizler hedef tahtasına konunca onların üzerinin örtüleceği zannedilmiş. Onlar damat bakanın İsrail ile normalleşme sürecinde devlet kayıtlarına geçmeyecek şekilde yürüttüğü temaslarda Filistinlilerin ve Mavi Marmara şehitlerinin haklarını ikinci plana atarak şahsi ve zümrevi çıkarlarını ve uluslararası imajlarını önceleyen ne tür pazarlıklar yapıldığını da bilirler" diye konuştu.