Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığı tartışmalarına değinerek toplumda YSK'ya güvenin kalmadığı yorumunda bulundu.

DTK Eşbaşkanı Öztürk: Halk aklınızı başınıza getirecek DTK Eşbaşkanı Öztürk: Halk aklınızı başınıza getirecek

Erdoğan'ın 3. dönem aday olup olamayacağı yönündeki tartışmalar sürüyor. AKP kanadı, söz konusu kararın anayasaya aykırı olmadığının altını çiziyor ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) vereceği karara işaret ediyor.

'YSK'YA GÜVEN KALDI MI?'

Flash Haber'de yayınlanan Türkiye Nereye programında Fatih Ertürk'ün sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Erdoğan'ın önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olmasıyla ilgili tartışmalara değinerek şunları söyledi:

RELATED VİDEO
Play Video
"Üç dört ay sonra seçime gideceğiz YSK nasıl tavır alacağını bilmiyor. Darbe ortamında YSK'dan şüphe edilmedi AKP iktidara gelirken kimse YSK'dan şüphe etmedi. Ama şimdi? YSK'ya güven kaldı mı?

Devlete siyasete bu kadar güven kalmamışken rahat bir emeklilik yaşar gibi kitaplarla baş başa değil de siyasete geri dönmüşsem bu itibarı geri getirmek içindir. kutuplaştıran bu siyasete karşı toplumsal kesimleri bir araya getirmek. Altılı Masa'nın gayesi de bu. Devlet öngörülebilirlik demektir. Devlet kurumsal süreklilikse en önemli unsur öngörülebilirliktir ve Erdoğan bunu yok etti."

Konuşmasının devamında Sinan Ateş suikastında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tutumunu eleştiren Davutoğlu şöyle konuştu:

"Taziye dilemiyorlar. Taziye kültürü yok bunlarda. Sizin ülkü ocakları başkanınız ya, bir taziye mesajında bulunmuyor. O kadar yanlış bir kişiyse niçin yanınızda tuttunuz? Başka bir örgüt suikast yapsa da böyle sessiz kalacak mıydınız?

İlk açacağımız dosya Sinan Ateş dosyası olacak. 14 Mayıs'ın ertesi günü bu dosyayla ilgilenmeye başlayacağız."

Davutoğlu ayrıca Sinan Ateş suikastına dair sosyal medyada videolu paylaşım yaptı, videoyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben " Bırak dünyayı sen önce Ankara sokaklarının lideri ol" notuyla yayınladı.

Davutoğlu, videoda şunları söyledi:

'HANİ DÜNYA LİDERİYDİN?

“Sen Türk siyasetinin en büyük müfterisi olarak tarihe geçeceksin. Kimmiş bu büyükelçi? Çıkar söylersin adamsan. Peki sayın Bahçeli’nin bugünlerde örtmek istediği dosya hangi dosya? Hepiniz biliyorsunuz, Sinan Ateş dosyası. Bu büyükelçilik hikayesi falan ondan. Sinan Ateş dosyasını sana kapattırmayacağız. Sayın Erdoğan, niye susuyorsun? Ankara’da başkentin göbeğinde bit yiğit genç kayboldu. Niye hesap sormuyorsun? Hani dünya lideriydin? Sen Ankara’nın bile lideri değilsin. Ankara’nın sokaklarının lideri ol Erdoğan.”