Bakanlar kurulunun dün akşam aldığı karar gereğinde kafe, restoran ve benzeri işletmelerde sabah 07.00 ile 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite müşteri alımıyla ilgili karar sonrası Hakkari’de sabah saatlerinde işletmelerde ilk masa müşterileri alımına başlandı.

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin yerinde değerlendirmesiyle ilgili yapılan çalışmalar kapsamında önceki gün Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda bir dizi yeni kararlar alınmıştı.

Yüksekova'da 100 yatak kapasiteli modern bir hastane hizmete girecek Yüksekova'da 100 yatak kapasiteli modern bir hastane hizmete girecek

Alınan kararlar çerçevesinde kafe, restoran ve benzeri işletmeler yüzde 50 kapasite ile kısıtlama günü haricinde sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında masalarda müşteri ağırlayabilecek. Yeni karar sonrası Hakkari’de sabah işe giden ilk müşteriler işletmeleri kullanmaya başlarken çalışanlar ise yüzde 50 kapasiteye göre ayarlamalarını erken saatlerde yaptı.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri cadde başlarında uygulama yaparak, GBT sorgulamalarının ardından sürücülere maske uyarısında bulundu.

Hakkari Valiliğinin almış olduğu sıkı korona virüs tedbirlerinin meyvelerine vermeye başladığını ifade eden Kanaat Önderi Hasan Öztunç, normalleşme sürecine büyük katkısı olan Vali İdris Akbıyık, güvenlik güçleri ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sabah saatlerinde hazırlıklarını yapan kafe, restoran ve lokantalar ise normalleşme sevinci yaşadıklarını belirttiler.

Hakkari’nin en popüler Cafelerden biri olan kahve deryası çalışanları ise pandemi nedeniyle 18 işçiden 5’nin çalıştığını belirterek, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte 18 kişinin yeniden iş başı yaptığını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür ederek, herkesin maske, mesafe ve temizlik konularına dikkat etmelerini istediler.