Kendisine elektriklerinin neden kesildiğini soran bir çocuğa Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de yaklaşık 4 milyon abonenin elektriği kesildi. Bir evde elektrikler kesilirse çocuklar derslerine çalışamazlar, akşam televizyon izleyemezler, eve misafir gelmez, siz rahat etmezsiniz, buzdolabınız çalışmaz... Dolasıyla 4 milyon abonenin sözcüsü olmak, onların yaşadığı dramı geniş kitlelere aktarmak için benim de elektriğim kesildi. Parasını ödemedim, bir hafta sonra parasını ödeyeceğim. Elektriksiz, ışıksız, karanlıkta kalan çocukların dertlerini dillendirmek için aslında" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı olduğu takdirde çocuk haklarıyla ilgili bir projesinin olup olmadığı soruldu. Kılıçdaroğlu, "Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi, sadece bizim ülkemiz değil, bütün dünya çocukları için geçerli olan hak. Çocukların özgürce yaşayabilmeleri, sağlıklı beslenmeleri, karanlıkta kalmamaları, oynayabilmeleri, ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Sosyal devletin de bu alanda özel çaba harcaması gerekiyor. Çocukların iyi bir eğitim alması, ailelere eğitim masrafları açısında yük olmaması, özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelere devletin eğitim yardımı yapması, okulların güzel, öğretmenlerin iyi olması, çocukların iyi okullarda eğitim almaları önemli" diye konuştu.

Bir çocuk, "Karanlıktan korar mısınız?" diye sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben mi? Karanlıktan korkmam. Ondan endişe etme" yanıtını verdi.

Akaryakıta gelen zamlar üzerine sorulan soruya ise Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Devlet iyi yönetilmediği için akaryakıta sürekli zam geliyor. Aslında iyi yönetilse, dışarıdan alıyoruz makul zamlar olabilir ama olağanüstü zamlar geliyorsa devletin iyi yönetilmediğini gösteriyor. Sizler büyüyeceksiniz, devleti daha iyi, güzel, keyifli yöneteceksiniz. Ülkemizde barışı sağlayacaksınız, ayrıcalıkları bitireceksiniz, herkesin hakkını, hukukunu koruyacaksınız. Adaletten yana olacaksınız. Bütün güvencemiz sizlersiniz."

DTK Eşbaşkanı Öztürk: Halk aklınızı başınıza getirecek DTK Eşbaşkanı Öztürk: Halk aklınızı başınıza getirecek