CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisine katılan 1200 yeni üyenin rozet takma töreni için gittiği Mardin’de eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile görüştü, iki siyasetçi birlikte akşam yemeği yedi.

MEB duyurdu.. 1 nisan günü okullar tatil edilecek MEB duyurdu.. 1 nisan günü okullar tatil edilecek

Görüşmeye ilişkin Rudaw’a açıklamalarda bulunan Salıcı, şunları ifade etti:

“Biz nezaket ziyareti yaptık. Mardin’e gidiyorsanız Ahmet Türk’ü aramak insani olarak doğru bir şey. Ahmet Türk Mardin’in seçilmiş belediye başkanı.

Kayyum uygulamalarına sonuna kadar karşıyız. Bu çerçevede biz ziyarette bulunduk. Toplumun farklı kesimlerinde de karşılık bulan bir siyasetçi.”

“Henüz AKP yokken CHP Kürt sorununa kafa yordu”

Kürt sorununun çözülmesine ilişkin soruya ise Salıcı şu ifadelerle yanıt verdi:

“Kürt sorunu ile ilgili CHP’nin eskiden beri, demokrasi ile çözülmesine dair bir vurgusu var. Henüz AKP yokken CHP ya da bizim siyasi geleneğimiz SHP Kürt sorununa kafa yorar, çözüm ile ilgili raporlar hazırlardı.

Kürt sorununun Türkiye’nin önemli bir sorunu olduğunu, çözülmesi gerektiğini; bunun da Türkiye’nin üniter devlet yapısı içinde, birlik bütünlük içinde, demokratik yöntemlerle, parlamento zemininde çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Ben Mardin ve Viranşehir’de çözüm sürecini neden eleştirdiğimize dair de açıklamalar yaptım. Şöyle bir algı var; “CHP çözüm sürecini eleştirdi, Kürt sorunun çözülmesini istemiyor.” Bu ikisi başka şeyler. Bu yöntemlerle siz çözemezsiniz dedik. Parlamento zemininde çözülsün dedik. Çünkü Kürt sorunu sadece Kürtlerin sorunu değildir dedik. Biz Kürt sorunu yoktur demedik.”