Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyoğlu İlçe Örgütü, 161 haftadır adalet taleplerini dile getirdikleri Galatasaray Meydanı’na giremeyen Cumartesi Anneleri’ne destek için parti binasına pankart astı.

Galatasaray Meydanı’nın tam karşısında bulunan parti binasına asılan pankartta "Hakikat ve Adalet Peşinde Olan Cumartesi Annelerinin Yanındayız” ifadelerine yer verildi. Ayrıca parti binasından Ahmet Kaya'nın "Beni Bul Anne" şarkısı çalındı.

Araştırma: Bireysel kredide borçlanmalar arttı, ödemeyenler azaldı Araştırma: Bireysel kredide borçlanmalar arttı, ödemeyenler azaldı

NE OLMUŞTU?

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle her hafta İstanbul Taksim'de bulunan Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri'ne 25 Ağustos 2018’de polisler tarafından biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. 700’üncü haftasına denk gelen müdahalenin ardından meydan polis bariyerleriyle çevrilerek, abluka altına alınmıştı. 161 haftadır Cumartesi Anneleri'ne yasak olan meydandaki abluka 21 Eylül gecesi kaldırılmıştı. Ancak 24 Eylül'de gece saatlerinde meydan bir kez daha polisler tarafından bariyerlerle kapatıldı.