Bachelet, gerçek rakamın ise bunun çok üzerinde olduğunu kaydetti. Hayatını kaybedenlerin çoğu Halep'te. Suriye'de ölen her 13 kişiden biri ise kadın.

KATI BİR METODOLOJİNİN ÜRÜNÜ

BM İnsan Hakları Konseyinin 48'inci oturumu İsviçre'deki Cenevre Ofisi'nde devam ediyor. Bachelet, 47 üyeli konseye hitaben yaptığı konuşmada, 10 yılı aşkındır devam eden Suriye iç savaşında ölenlere ilişkin bilgiler paylaştı. Suriye'deki çatışmalarda yaşanan kayıpları belgeleyen sınırlı sayıdaki kişi ve kurumlara övgüde bulunan Bachelet, hesap verebilirliğin sağlanması ve savaşın kurbanlarının unutulmadığının gösterilmesi açısından paylaştığı istatistiklerin önemine işaret etti.

DEM Parti Eşbaşkan adaylarından halka 'çözüm' sözü DEM Parti Eşbaşkan adaylarından halka 'çözüm' sözü

Bachelet, Mart 2011-Mart 2021 arasında Suriye'deki çatışmalarda öldürülen 350 bin 209 kişinin bir listesini derlediklerini belirtti. Vefat eden yaklaşık 350 bin kişinin belirlemesinde katı bir metodoloji izlediklerini vurgulayan Bachelet, "Rakamlarımız yalnızca tam adları ile tanımlanabilen, ölüm tarihi belirlenmiş ve belirli bir ilde ölen kişileri içeriyor. Bu üç unsuru içermeyen bilgiler hariç tutuldu ve mükerrer kayıtları önlemek için kapsamlı bir inceleme yapıldı" dedi.