Bunun üzerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları iddiaların araştırılması için harekete geçti.

'NÜFUZ TİCARETİ' SUÇLAMASI

HKP avukatları, TÜGVA Kurucusu Bilal Erdoğan, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ve TÜGVA Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında , “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Nüfuz Ticareti” suçlarını işlediğini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TÜGVA YÖNETİCİSİNİN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİ TALEP EDİLDİ

31 Mart Seçiminde görevli kamu personeli 1 Nisan'da izinli sayılacak 31 Mart Seçiminde görevli kamu personeli 1 Nisan'da izinli sayılacak



HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, TÜGVA Eski Yöneticisi Tamer Özsoy’un TÜGVA aracılığı ile kamuya yapılan atamalara ilişkin açıklamalarının ikrar olduğu belirtildi. HKP avukatları dilekçede, Tamer Özsoy’un tanık sıfatıyla dinlenilmesini talep etti. Bilal Erdoğan, Enes Eminoğlu ve TÜGVA Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında soruşturma başlatılarak kamu davası açılmasını talep etti.

'ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ KALIYOR, TÜGVA GENÇLERİ EN İYİ MAAŞLARLA İŞE GİRİYOR'

Suç duyurusuna ilişkin HKP İstanbul İl Yöneticisi Doğan Zafer Çıngı açıklama yaptı. Çıngı şu ifadelere yer verdi:

"Halkın Kurtuluş Partisi olarak AKP’gillerin ve onların yardakçılarının suçlarının peşini bırakmıyoruz! Gazeteci Metin Cihan’ın Twitter üzerinden açıkladığı belgelerle ortaya çıkan Türkiye Gençlik Vakfı kısa adı TÜVGA diye bilinen ortaçağcı-gerici yapının işlediği suçlara karşı TCK madde 257 Görevi Kötüye Kullanma ve TCK madde 255 Nüfuz Ticareti suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurumuza konu olay; Türkiye Gençlik Vakfı adlı ortaçağcı-gerici yapının, orduya, devlete, emniyete, yargıya ve bu kurumların en yüksek yerlerine hiçbir liyakat ve eğitim sahibi olmayan kişileri, torpille, gönderdikleri listeler yoluyla işe aldırmasıdır.