Gülistan Doku’nın ailesinden tutuklama talebi Gülistan Doku’nın ailesinden tutuklama talebi

Bir süre önce Türkiye'den ayrılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, gazeteci Yeldana Kaharman’ın Elazığ’da 28 Mart 2019 yılında AKP Milletvekili Tolga Ağar’ın evine gittikten bir gün sonra şüpheli bir şekilde ölü bulunmasına ilişkin eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı sorumlu tutması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı da gazeteci Kaharman’a ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada , "Bazı basın yayın kuruluşlarında Kazakistan uyruklu Y.K.’nin ölümüyle ilgili yayınlanan haber ve paylaşımlar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K.’nın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16/10/2019 tarihinde Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair karar verildiği anlaşılmıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Elazığ'da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan, Kazakistanlı Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman 28 Mart 2019'da oturduğu evde ölü bulunmuştu. Vücudunda hiçbir ize rastlanmayan 21 yaşındaki Kaharman'ın intihar ettiği iddia edildi. Kaharman’ın ölümünden önce tecavüze uğradığı belirtilirken, iddiaların odağında AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar ve babası eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın yer aldığı belirtildi.