COLEMERG / HABER MİMAR KAYA

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Hakkari İl Başkanlığına tevdi edilen Abdulmuttalip Özbek, Ankara dönüşü beraberindeki eski Ak Parti İl Başkanları Emrullah Gür, Osman Kızılban ve Abdulmecit Tarhan ile özgürlük meydanında yüzlerce kişi tarafından parti filamaları ve Türk bayraklarıyla karşılandı.

Van’dan yine uzun araç konvoyuyla alana gelen Başkan Özbek, kendisini karşılamaya gelen kalabalıkla sosyal mesafe kuralları gereği tokalaşmadı.

Kadınların çiçeklerle karşıladığı Başkan Özbek coşkulu karşılamaya gelen kalabalığın tümüyle ayrı ayrı görüştükten sonra büyük bir araç konvoyu ile kent merkezine doğru hareket etti. Konvoyun 1'inci tünel mevkiinden geçerken nöbet tutan korucular silahlarıyla havaya ateş ederek sevgi gösterisinde bulundu.

Burada kısa bir açıklama yapan Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Hakkari’de her kesiminden insanların kendisini karşılamaya gelmesinden dolayı duygulandığını söyledi.

Özbek,” Hakkari’den her kesimden insanlar bizi karşılamaya geldi. Ben çok duygulandım. Allah bizi mahcup etmesin. Tabi öncesinde bir süreç yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle bir değişime ihtiyaç duyuldu. Bu değişimle birlikte burada bir temayül yoklaması yapıldı. Daha sonra Ankara süreci yaşandı. Yüzlerce aday arkadaşın arasından 4 kişi Sayın Cumhurbaşkanımızın huzuruna çağrıldık. Burada da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizin teveccühüyle görev bana tevdi edildi. Ben daha önce il başkanlığı yapmış bütün arkadaşlarıma, ilçe başkanlarıma, belediye başkanlarıma ve partiye emek vermiş herkese ve de bütün Hakkari halkına teşekkür ediyorum. Özellikle görevi devraldığım Emrullah Gür’e şuana kadar yaptığı her şey için teşekkür ediyorum. Biz herkesi kucaklamaya hazırız. Bizden olan ve olmayan, bizim gibi düşünen düşünmeyen herkesi kucaklamaya hazırım. Kapın herkese açık. Biz insanımıza hizmet için varız. Bu görev kutsal bir görevdir. Rabbim bana bu görevi şerefiyle yürütmemi ve teslim etmemi nasip etsin. Biz sözde değil özde hizmetkarız. Bu insanların sorumluluğu çok. Bu insanlar burayı doldurduysa demek ki sorumluluğumuz bir o kadar da ağır. Fakirimize ve düşmüşümüze birlikte sahip çıkalım. Ben kimseden değilim. Ben Hakkariliyim ve sizin kardeşinizim. Bu vesileyle zahmet edip burada beni karşılamaya gelen 7’den 7’e herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kent merkezine doğru gelen konvoy, kornalar eşliğinde Ak Parti binası önünde durdu. Burada partililerin tebriklerini kabul eden Başkan Özbek, parti binasındaki toplantı odasına geçerek tebrikleri kabul etti.

Karşılamaya; Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, Ak Parti Yüksekova İlçe Başkanı Fatih Arslan, Çukurca ilçe başkanı Zeki Derin, Eski İl başkanı Nurettin Fırat, Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter, Kadın Kolları Başkanı Münevver Ertuş, kanaat önderleri, iş adamları, STK temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Hakkari'de 'Kadına yönelik şiddetle mücadele' toplantısı yapıldı Hakkari'de 'Kadına yönelik şiddetle mücadele' toplantısı yapıldı