Ankara Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kışanak Seçim Çalışmalarına Başladı Ankara Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kışanak Seçim Çalışmalarına Başladı

Mesrur Barzani, DAİŞ’in soykırım yaptığı Şengal’e saldırısının 7’nci yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajının başında, “Bugün, DAİŞ’li teröristlerin Şengal ve çevresinde Ezidi kardeşlerimize yönelik düzenlenen ve bölgenin binlerce sakininin katledildiği, kaybedildiği ve göç ettirildiği vahşi saldırısının 7’nci yıldönümü” ifadelerine yer verdi.

Ezidi Soykırımı’nın, daima Kürdistan halkı ve insanlığın vicdanında kalacak boyutta vahşi bir suç olduğunu vurgulayan Başbakan, “Bu yüzden o katliamın kurbanlarını her zaman saygı ve gururla anmalıyız. Ayrıca Başkan Mesud Barzani liderliğinde Şengal’in kurtarılmasında kurban veren Kürdistan Peşmerge Gücü’nü büyük bir minnetle anıyoruz” diye belirtti.

Başbakan mesajının devamında şunları ifade etti:

“Bu acı anmada bir kez daha vurguluyoruz ki, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Ezidi kardeşlerimizin başı dik bir şekilde yerlerine dönmesi için çabalarını sürdürecek, Irak federal hükümeti ve uluslararası toplumla birlikte Şengal ve Ezidi kardeşlerimizin diğer bölgelerinin yeniden inşası için çalışmalarına devam edecektir.

Ayrıca göçzedelerin gururla kendi topraklarına dönmesi ve oraların inşasının sağlanması için Şengal Anlaşması’nın uygulanması ve Şengal’in durumunun normalleşmesinin önemine vurgu yapıyoruz. Aynı zamanda DAİŞ suçluları ve işbirlikçilerinin yargılanması ile kayıpların akıbetlerinin ortaya çıkması için çabalarımızı yoğunlaştıracağız.

Şengal katliamı şehit ve kurbanları ile tüm Kürdistan şehitlerini saygı ve rahmetle anıyoruz.”