Van'da korkutan deprem Van'da korkutan deprem

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver beraberinde Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van milletvekili Abdulahat Arvas Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülşen Orhan, DSİ genel müdür yardımcısı Faruk Fıratoglu , Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı ve bir çok kurum amiri ile beraber selden etkilenen bölgelere ziyaretlerde bulundu.

Başkale ilçesinde Kaymakam Asım Solak tarafından karşılanan heyet daha sonra selden en çok etkilenen mahalle olan Esenyamac'a gerekli incelemeleri yaparak vatandaşlarla biraraya geldi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı sel bölgelerinde hasar tespitlerinin hızlı bir şekilde tamamlandığını ve devletin tüm kademelerinde ekiplerin selin izlerinin silinmesi ve yaraların sarılması için canla başla çalıştıklarını, kendilerinin de Bakanlık olarak çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini bu nedenle Bakan yardımcısı sayın Suver''in bölgeyi ziyaret ederek sorunları yerinde görmek istediğini ifade etti.

Ayrica sahada emeği geçen herkese teşekkür etti. Heyet daha sonra Ogulveren köyünde vefat eden bir vatandaşın taziyesine katılarak diğer ilçelerde inceleme yapmak üzere ilçeden ayrıldı.