İzmir Alsancak’ta yaşamını takı satarak sürdüren ve hastanelerde boş yatak bulamadığı için hastalığı ağırlaşan ve yaşamını yitirern Aslı Özkısırlar'ın arkadaşları konuştu. Aslı'nın 25 günde 25 kilo verdiğini söyleyen arkadaşı "Doktoru bu sürede hastaneye yatırmak istedi; ancak Covid-19’dan dolayı boş yatak olmadığını söyledi. Aslı 25 gündür hastaneye yatmayı bekliyordu." dedi.

geçimini takı yapıp satarak sağlayan ve hastanelerde boş yatak bulamadığı için sosyal medya hesabından isyan eden Aslı Özkısırlar, hayatını kaybetti.

Başak Demirtaş: DEM Parti uygun görürse İstanbul’dan adaylığı düşünebilirim Başak Demirtaş: DEM Parti uygun görürse İstanbul’dan adaylığı düşünebilirim

Özkısırlar, 24 Mart’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının, eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım” ifadelerini kullanarak AKP'nin 'lebaleb' kongrelerine tepki göstermişti.

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmek için 25 gün boyunca hastanelerde yatak bulamayan Özkısırlar’a üç gün önce hastanede yer bulunabildi. Ancak bu süreçte iki kez kalbi duran Özkısırlar, dün sabah hayatını kaybetti.

25 GÜNDE 25 KİLO VERDİ

BirGün’e konuşan Özkısırlar’ın yakın bir arkadaşı ise şunları anlattı:

“Aslı, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenli olarak takip ediliyordu. Hastalıkları vardı. 25 günde tam 25 kilo verdi. Doktoru bu sürede hastaneye yatırmak istedi; ancak Covid-19’dan dolayı boş yatak olmadığını söyledi. Aslı 25 gündür hastaneye yatmayı bekliyordu. En son geçtiğimiz akşam nefesi kesildi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdık. Doktorlar Aslı’nın ciğerlerinin su topladığını söyledi ve bu hastanede de yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’ne sevk ettiler. Burada doktor durumunun kötü olduğunu ve kalp destek ilaçlarıyla hayatta kaldığını söyledi. Bir gece de orada yattıktan sonra hayatını kaybetti."

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği üyesi Erkan Erten de, “3-4 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Aslı’nın mikrobik bir rahatsızlığı vardı. 90 kiloydu. En son 65 kiloya düştü. Bir süre yürüyemedi. Duymasında da sorun vardı. Uzun süre hastaneye yatmak için sıra bekliyordu. Defalarca kalbi durdu. Bu sabah da yaşamını yitirdi” diye konuştu.