YSK duyurdu.. 'Oyların sayımında aralıksız devam edilecek' YSK duyurdu.. 'Oyların sayımında aralıksız devam edilecek'

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Aşağı Gülderen Mahallesi’nde kaybolan koyunlarını arayan Caner Ağurtan (28) askerlerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Sabah 07.30 civarında yaşanan olayda sağ dizinin altına isabet eden kurşunla yaralanan Ağurtan, vurulduktan sonra askerlerin kendisini yaralı halde tekmelediğini aktardı. Çaldıran Hastanesi’nde muayenesi yapıldıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne sevk edilen Ağurtan’ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

‘YARALI HALDE TEKMELEDİLER’

Yaşananları Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlatan Ağurtan, olayın sabahın erken saatlerinde kaybolan koyunlarını ararken yaşadığını söyledi. Köyde çiftçilik yaparak geçimini sağladığını belirten Ağurtan, "Dün akşam koyunlarımız kayboldu. Sabah saat 06.00 civarında koyunları arıyordum. Bir saate yakın bir süre sonra askerler sınıra yakın bir yerde bana ateş açtı. Kurşun ayağıma isabet etti. Yaralanınca bağırarak ‘Beni hastaneye götürün’ dedim. Vurulduktan 10 ile 15 dakika sonra yaralı halde yürüdüm. Daha sonra askerler yanıma geldi. Bir iki asker bana tekme attı. Tekme attıklarında ‘Yapmayın yaralıyım’ dedim ama beni dinlemediler. Askerler buna, ‘Seni iyi vurmuşlar’ diyerek bir daha tekmelediler. Ardından 10’a yakın asker etrafımda toplandı. Askerlerden biri yarama bakarak ‘Korkma bir şey olmamış. Köylüler gelene kadar burada kalacaksın’ dedi. Köylülerimiz beni almaya geldiklerinde yarım saat alana girişlerine izin verilmedi. Ardından köylüler beni alıp önce Gürpınar’a ardından Çaldıran’a getirdiler” dedi.

‘ASKERLERDEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM’

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde tedavi gören Ağurtan, "Bu haksızlığı kabul etmiyorum. Beni suçsuz bir şekilde vurdular. Ben sadece koyunlarımı aramak için çıkmıştım. Askerlerden şikayetçiyim" dedi. Çaldıran ilçesinde ifadesi alınan Ağurtan, askerler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.