Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesine Almanya muhalefet partilerinden tepki geldi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Almanya Federal Meclisi'nde grubu bulunan muhalefet partilerinden Yeşiller'in önde gelen siyasetçilerinden, milletvekili Cem Özdemir; Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in, Erdoğan ile görüşmesini eleştirdi.

Görüşme öncesinde Twitter hesabından konuyla ilgili bir mesaj yayınlayan Özdemir, "Erdoğan muhalefeti tasfiye etmek istiyor. İstanbul Sözleşmesi'nden çekiliyor. Yüz binlerce masum insanı mahkeme önüne çıkarıyor. Von der Leyen ve Michel ise bugün hediyeler sunmak için Erdoğan'la görüşüyor. Bu Brüksel'in kendini küçültmesi ve Türkiye'deki tüm demokratlarla alay etmesi anlamına gelir" dedi.

‘MÜZAKERELERİN KESİLME ZAMANI GELDİ’

"Her 10 ilaçtan bir tanesi bulunamıyor" "Her 10 ilaçtan bir tanesi bulunamıyor"

Muhalefet partilerinden liberal Hür Demokrat Parti (FDP) Federal Parlamento Grup Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff'a göre de Von der Leyen ve Michel'in Ankara ziyareti için "yanlış bir sinyal" dedi.

“Muhalefetin ve gazetecilerin işini yapması ağır bir biçimde engelleniyor ve adaletin tarafsızlığı fiilen ortadan kaldırılmış durumda" diyen Lambsdorff, Enerji Bakanı'nın, Doğu Akdeniz'de yakında yeniden doğal gaz arama faaliyetlerine başlanacağı yönündeki açıklamalarına dikkati çekti. AB'nin Türkiye'ye açık ve net bir ret cevabı vermesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Lambsdorff, "Türkiye ile AB'ye tam üyelik müzakerelerinin kesilmesinin zamanı geldi" dedi.

BİR İLLÜZYON

Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) üyesi Manfred Weber ise, Türkiye ile Gümrük Birliği'ni genişletme görüşmelerine başlamanın şu an için erken olacağını belirterek, "Türk yönetimi önce bazı adımlar atmalı" dedi. Weber, Türkiye'nin AB üyeliğinin ise "açık bir şekilde illüzyon" olduğunu dile getirdi.