Geçtiğimiz hafta Cuma günü, Alman özel güvenlik güçleri Düsseldorf kentinde gelen bir ihbar üzerine "niu Tab" otelinde arama yaptı.

YSK duyurdu.. 'Oyların sayımında aralıksız devam edilecek' YSK duyurdu.. 'Oyların sayımında aralıksız devam edilecek'

Baskının arka planı hakkında SPIEGEL'in yeni elde ettiği bilgiye göre, otel odalarından birinde patlama olasılığı bulunan bir bulgu nedeniyle Alman güvenlik makamlarına bilgi geldi. Yapılan otel baskınında, tutuklanan bir erkeğin odasında tabanca ve önemli miktarda mühimmat buldu. Bunun yanı sıra tutuklanan kişinin üzerinden Gülen hareketinin destekçilerinin isimlerinin de yer aldığı infaz listesi çıktı. İsimlerin yanı sıra bu kişilerle ilgili başka kişisel bilgilerin de kayıt altına alınmış olduğu bilgisi paylaşıldı.

SPIEGEL'in verdiği bilgiye göre, müfettişler şimdi bunun planlı saldırılar için mi yoksa casusluk operasyonları için bir tür infaz listesi mi olup olmadığını araştırıyorlar. Soruşturmayı yürüten müfettişler de mühimmat konusunda endişeliler. Çünkü ele geçirilen mühimmat görünüşe göre şüphelide bulunan silahla eşleşmedi.

Müffettişler, 40 yaşındaki Türk uyruklu sanıktan ele geçirilen sohbet mesajlarına sahip veri taşıyıcılarının analizinden daha fazla bilgi edinmeyi umuyor. Ayrıca, mali soruşturma başlatılacaklarını da ifade ettiler.