Rûdaw’a konuşan 6 yaşındaki Delal Arin’in annesi eğitmen Berrak Demirel kızının Güney Florida'da online düzenlenen Uluslararası Piyano yarışmasında 6 yaş kategorisinde ikincilik derecesini aldığını belirterek, “Kızımın sanat hayatına annesiyle adım atması benim için ayrı bir mutluluk ve gurur. Çok mutluyum, heyecanlıyım daha yaşı çok küçük. Gelecekte büyük konser salonlarında kızımı dinlemek ve piyano alanında onun ilerlediğini görmek benim için çok büyük bir mutluluk olur” dedi.

Anne ve babalara çocuklarının müzik konusunda gelişmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan eğitmen Demirel, “Bir çocuk müzik yolculuğuna başlarken öncelikle yeterli ve alanında yetkin biriyle çalışması başlangıç için çocuğun müziğe attığı ilk adım konusunda çok büyük önem arz etmektedir. Ailenin ilgili olması ve çocuğa bu yolculukta yanında olduğunu hissettirmesi de öğretmenin yetkinliği kadar önemlidir” diye konuştu.

Arin ile piyano çalışırken keyifli vakit geçirdiklerini anlatan Demirel, kızının başarıya ulaşmasındaki faktörün kendisinin piyano çalıyor olmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

İnci Taneleri dizisinin 6. bölümünden fragman yayınlandı İnci Taneleri dizisinin 6. bölümünden fragman yayınlandı

Eğitmen Demirel, ebeveynlerin çocuklarına birden fazla hedef belirlediği için tek alanda yoğunlaşamadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Maalesef günümüzün teknolojik aletleri çocukların var olan zamanın ciddi bir kısmını almakta. Karantina sürecinde evde olan çocuklarımızın bütün zamanını televizyonları izleyerek, tablet başında geçirmekten kaçınırken, aynı zamanda verimli hale getirmek için de çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımızı yetiştirirken onları her alanda kurstan kursa koşturmak yerine bir ya da iki alanda hedef belirleyerek o alan üzerinde yoğunlaşıp başarıya ulaşmasına yardımcı olmamız daha isabetli olur diye düşünüyorum.”

Diyarbakırlı Delal Arin geçen sene Türkiye’de düzenlenen ve 17 ülkenin katıldığı "Evde Sanat Var" müzik Festivalinde kendi kategorisinde 1’inci olmuştu