AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne 'kayyım rektör' olarak atanan Melih Bulu’ya karşı başlatılan protestolar 94’üncü gününde devam ediyor. Protestolara destek veren akademisyenler de rektörlük binası önünde başlattıkları nöbet eylemine 70’inci gününde sürdürürken, Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi (BÜİM) de 5 bin imza ile Bulu’yu istifaya çağırdı.

5 BİN İMZA İLE İSTİFA ÇAĞRISI

Akademisyenlerin eylemi sonrası BÜİM, 5 bin mezunun imzaladığı açıklamayı nöbetlerin de yapıldığı Üstün Ergüder Meydanı’na sererek kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada 5 maddeye yer verildi. Mezunlardan 2 kişi de bu açıklamayı okuyarak “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

49 Gözaltıyla Sonuçlanan Operasyon: 19 İlde Gerçekleştirildi 49 Gözaltıyla Sonuçlanan Operasyon: 19 İlde Gerçekleştirildi

DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ

Açıklamada, “Kamunun yüksek yararı ve üniversite kurumunun işlevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için, katılımcı ve demokratik bir seçimin önünü açmak üzere, Melih Bulu’nun bir an önce görevinden istifa etmesini talep ediyoruz” denildi. “Bu mücadele halkın vicdanında da çoktan kabul görmüş bir mücadeledir. Melih Bulu bu sese kulak vermelidir” denilen açıklamada, özerk üniversite taleplerini hukuk mücadelesiyle de sürdüren öğretim görevlilerinin, rektör atamasına ve yeni fakülte açılmasına karşı Danıştay’da açtıkları davaların da takipçisi olduklarını vurguladı.

Açıklamanın ardından imzacıların isim ve mezuniyet yıllarının bulunduğu listeyi Güney Meydan’da rektörlük önüne yayarak sergileyen akademisyenler, bildiri metnini ve imza kampanyasını ilgili tüm kurumlara ve milletvekillerine ileteceklerini duyurdu.